به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ دوم مسعود مقدس، سخنگوی قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) در این رزمایش به خبرنگاران گفت: رادار بُرد بلند فتح 14 در این رزمایش برای نخستین بار رونمایی و وارد مدار عملیاتی شد.
وی افزود: این سامانه کاملا دیجیتالی بوده و توسط قرارگاه پدافند هوایی و صنایع الکترونیکی شیراز ساخته شده است.
مقدس ادامه داد: سامانه راداری فتح 14 مراقبتی است و خلأ پوششهای راداری را پر میکند. بُرد آن 600 کیلومتر است و در کشف اهداف ریزپرنده و اهداف دارای سطح مقطع کم کاربرد دارد.
سخنگوی قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) در رزمایش محرم تصریح کرد: این سامانه اطلاعات را در کمترین زمان ممکن به مراکز تصمیمگیری ارائه میدهد و برای سامانههای موشکی بهترین رادار محسوب میشود.
وی عنوان کرد: سامانه راداری فتح14 در برابر جنگ الکترونیک مقاوم است و در قوارههای ثابت و تاکتیکی تعبیه شده که امروز شاهد استقرار و عملیاتی شدن اولین نمونه ثابت آن در منطقه غرب کشور هستیم.
سرتیپ دوم مقدس گفت: این سامانه که در غرب آسیا برای نخستین بار مورد استفاده قرار میگیرد، قابلیت اتصال سریع به شبکه فرماندهی و کنترل و جابجایی را داراست.
سخنگوی قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) در رزمایش محرم در پایان عنوان کرد: این رادار میتواند اهداف را در تمامی زوایا و در ارتفاعات مختلف اعم از متوسط و بلند مورد شناسایی قرار دهد
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: این نیرو در رزمایش مشترک محرم برای نخستین بار از رباتهای انتحاری در حوزه دفاع زمینی استفاده کرد.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش، گفت: مرحله اول رزمایش نیروی زمینی با اجرای عملیات موفق یکانهای واکنش سریع انجام شد که در این مرحله برای حفظ انعطافپذیری، سرعت و افزایش قدرت تاکتیکی نیروهای واکنش سریع در برابر تهدیدات، وضعیتهای مختلفی را ایجاد کردیم و این نیروها توانستند خیلی سریع و با قدرت به اهداف تعیین شده دست یابند.
وی افزود: نیروی زمینی ارتش در رزمایش مشترک «محرم» با توجه به نوع تهدیدات و فضای ناهمطراز و نیز جنگهای نیابتی، تاکتیک های خود را ترسیم کرد که در کنار این موضوع سلاحهای ویژهای را نیز در این خصوص بکار گرفتیم.
پوردستان ادامه داد: برای نمونه از رادارهای مراقبت زمینی که چشم بینای ما در شب و روز هستند، استفاده کردیم.
وی با بیان اینکه در این رزمایش از انواع تکتیراندازها در کالیبرهای مختلف استفاده کردیم، به نصب سلاحهای جدید بر روی بالگردها اشاره کرد و اظهار داشت: از انواع سلاحهای ضد زره همانند موشک «دهلاویه» که از قدرت نفوذپذیری بالایی برخوردار است، نیز در این رزمایش استفاده شد.
فرمانده نیروی زمینی ارتش همچنین عنوان کرد: برای نخستین بار در این رزمایش از رباتهای انتحاری در حوزه دفاع زمینی استفاده کردیم. البته این سلاحها، تنها بخشی از تسلیحات جدید بکارگیری شده در رزمایش بود و به دلیل ملاحظات امنیتی نمیتوان به سلاحهای دیگری که در رزمایش محرم استفاده شدند، اشاره کرد
به گزارش قرارگاه رسانه ای رزمایش مشترک محرم آجا، در این مرحله از رزمایش انجام عملیات رهگیری هواپیماهای دشمن فرضی با استفاده از رادارهای پیشرفته و بومی قرارگاه پدافند هوایی و هواپیماهای طرح پدافندی تحت نظر شبکه یکپارچه قرارگاه پدافند هوایی؛ نیز انجام شد.
شایان ذکر است سامانه فرماندهی و کنترل هوشمند و تاکتیکی فکور قابلیت جمعآوری اطلاعات از کلیه منابع اطلاعاتی مرتبط با دفاع هوایی، رادارهای پسیو و اکتیو اعم از رادارهای نظامی و کشوری، عناصر دیدهبانی، شنود سیگنالی، سامانههای موشکی و مراکز کنترل و فرماندهی همجوار را برخوردار بوده و ضمن ارائه یک تصویر یکپارچه از منطقه تحت مسئولیت درخصوص هدایت و کنترل سامانههای دفاع هوایی زمین پایه و هواپایه به صورت کاملا مستقل عمل میکند.
همچنین قابلیت تحرک و جابجایی بالا و استقرار در مناطق صعبالعبور، دفاع در برابر جنگ الکترونیک و استفاده از شبکههای ماکروویوی اختصاصی، فیبر نوری و مخابرات کشوری و اطمینان بخشی از اصابت و انهدام اهداف از دیگر قابلیتهای این سامانه هوشمند است. درحقیقت این سامانه بر اساس راهبرد قرارگاه خاتمالانبیا (ص) درخصوص دفاع هوایی کشور و بهرهبرداری در زمان تهدید و بحران به صورت تاکتیکی طراحی و ساخته شده و با ورود آن به قرارگاه پدافند هوایی، عملاً باگذر از مرحله مکانیزاسیون، هوشمندسازی شبکه فرماندهی وکنترل قرارگاه پدافند هوایی تحقق یافته است